Η πορεία της πανδημίας, ΚΕΠΑΒΙ και Δομπόλη στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η πορεία της πανδημίας στην περιοχή αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο για το οποίο ενημέρωσε το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Όπως είπε η κατάσταση είναι δύσκολη και η περιοχή εδώ και δύο βδομάδες βρίσκεται κοντά στο «κόκκινο».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε τα ενεργά κρούσματα της τελευταίας εβδομάδας ανέρχονται σε 124.

Στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα νοσηλεύονται 16 ασθενείς σε κλίνες Covid και τέσσερις σε ΜΕΘ ενώ στο Πανεπιστημιακό νοσηλεύονται 25 ασθενείς στις Μονάδες Λοιμωδών.

Το νοσοκομείο που δέχεται πίεση αυτό το διάστημα είναι της Άρτας.

«Η λήψη επιπρόσθετων μέτρων όταν δεν τηρούνται αυτά που ισχύουν είναι μία ανέξοδη υπόθεση» τόνισε ο Δήμαρχος σημειώνοντας την ανάγκη τήρησης των μέτρων.

Μάλιστα τόνισε ότι η κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην πόλη, με εικόνες συνωστισμού, είναι ιδιαίτερα ανησυχητική.

«Χρειάζεται η μέγιστη επαγρύπνηση καθώς κάθε επιπλέον μέτρο θα πλήξει την αγορά», υπογράμμισε ο Δήμαρχος σημειώνοντας ότι το ενθαρρυντικό είναι ο ικανοποιητικός ρυθμός του εμβολιασμού.

ΓΙΑ ΚΕΠΑΒΙ ΚΑΙ ΔΟΜΠΟΛΗ

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα για τις ενέργειες που γίνονται τόσο για το ΚΕΠΑΒΙ όσο και για την αξιοποίηση του κτιρίου στο παλιό Πανεπιστήμιο.

Όπως ανέφερε η μελέτη που έχει εκπονηθεί από την Τράπεζα Πειραιώς για την αξιοποίηση του ΚΕΠΑΒΙ δεν έχει παραληφθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου. Γίνεται τέτοια προσπάθεια ενώ παράλληλα ο Δήμος συζητά με την ΚΕΠΑΒΙ ΑΕ και τους αργυροχόους.

Η Γενική Συνέλευση του ΚΕΠΑΒΙ εντός των επομένων ημερών αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της ενώ ως το τέλος του μήνα θα υπάρχει οριστική απόφαση για την δυνατότητα αξιοποίησης του συγκεκριμένου κτιρίου για την μεταφορά του δημαρχείου.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης σε όλο το ιστορικό για την αξιοποίηση του κτιρίου στη Δομπόλη τονίζοντας ότι η συζήτηση άνοιξε μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό και την πρόθεσή του να το παραχωρήσει στην πόλη.

«Είναι δεδομένος ο διακριτός ρόλος του Πανεπιστημίου στην αξιοποίηση του κτιρίου. Είναι δεδομένο επίσης ότι η πόλη έχει σημαντικούς πολιτιστικούς χώρους που δεν έχουν αξιοποιηθεί επαρκώς, όπως επίσης και Μουσεία τα οποία πρέπει να στηρίξουμε. Σε κάθε περίοδο όμως πρέπει να αξιολογούμε τις ανάγκες και να προχωρούμε με γνώμονα αυτές», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Τέλος στην προ ημερήσιας διάταξη συζήτηση αναφέρθηκε στις εξελίξεις για τον ΦΟΔΣΑ τονίζοντας ότι τα προβλήματα λύνονται με διάλογο και αυτό υποδεικνύει η απόφαση της Αποκεντρωμένης.

Πηγή: epirus.news