Θέσεις της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή ως ελάχιστος φόρος τιμής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου πρότεινε στο Σώμα ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας, στην έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Το οφείλουμε εξαιτίας του γεγονότος ότι η φετινή επέτειος γιορτάστηκε με περιοριστικούς όρους λόγω της πανδημίας», σημείωσε ο κ. Μπέγκας και πρόσθεσε πως το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να καταδικάσει τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση διαχειρίστηκε το θέμα με την επιβολή ειδικών περιοριστικών μέτρων για τις ημέρες όπου παραδοσιακά λαμβάνουν χωρά οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα»,

επικρότησε την απόφαση που έλαβε πρόσφατα το Τοπικό Συμβούλιο Ιωαννίνων για την παροχή δωρεάν τάμπλετ σε μαθητές των Ιωαννίνων που δεν το δικαιούνται βάσει των κριτηρίων που έχει θεσπίσει το υπουργείο Παιδείας, ρωτώντας τη δημοτική αρχή γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει σε καμία αντίστοιχη πρόταση.

«Η ισότιμη πρόσβαση στη μάθηση για όλους τους μαθητές, θα πρέπει να αποτελέσει πρωταρχική κοινωνική πολιτική του Δήμου μας. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν βλέπουμε κάποια πρωτοβουλία», σημείωσε.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της παράταξης έψεξε τη δημοτική αρχή για την απουσία της από τις δράσεις που λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο με αφορμή σημαντικές παγκόσμιες ημέρες, υπενθυμίζοντας ότι ο Δήμος επί θητείας του ήταν πάντα παρών με όποιο τρόπο μπορούσε προκειμένου να στηρίξει ουσιαστικά αλλά και θεσμικά τα μηνύματα που στέλνουν οι μέρες αυτές.

«Η απουσία του δήμου είναι εμφανής. Θα φέρω ως παράδειγμα την 14η Νοεμβρίου που είναι η ημέρα αφιερωμένη στο σακχαρώδη διαβήτη, όπου δημόσια κτίρια φωτίζονται με μπλε χρώμα. Εξ’ όσων γνωρίζω η δημοτική αρχή, έγινε αποδεκτής διαμαρτυριών από την Ένωση για το Νεανικό Διαβήτη γιατί δεν έλαβε καμία πρωτοβουλία, έστω συμβολική την ημέρα αυτή. Θεωρώ απαράδεκτο ο δήμος Ιωαννιτών να είναι απών από τέτοιες δράσεις που είναι η ελάχιστη, ψυχολογική θα έλεγα, συμπαράσταση», τόνισε ο κ. Μπέγκας.

Εξάλλου, ο κ. Μπέγκας, υπογράμμισε πως η κακή χημεία και η αναστάτωση στη λειτουργία των υπηρεσιών αλλά και των νομικών προσώπων του δήμου, που φέρνει ως αποτέλεσμα την αναποτελεσματικότητά τους καλά κρατεί.

Το θέμα είχε θίξει άλλωστε ο ίδιος σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο με αφορμή τα συμπτώματα «νευρικού κλονισμού» στην οικονομική υπηρεσία.

«Τα ίδια συμπτώματα παρατηρούνται και στο Πνευματικό Κέντρο. Μια σειρά από διαμαρτυρίες και προσφυγές των καλλιτεχνών για την απαξίωση της Συμφωνικής Ορχήστρας και της Φιλαρμονικής, αλλά και για τον τρόπο πρόσληψης του προσωπικού, έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η σχέσης Διοίκησης και υπηρεσιών δεν είναι και οι καλύτερες», σημείωσε ο κ. Μπέγκας ζητώντας αναλυτική ενημέρωση για την κατάσταση.

Πηγή: epirus.news