Στο ΣτΕ για τις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής σχετικά με τα led

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσβάλλοντας σε επίπεδο νομιμότητας και συνταγματικότητας την 552/7-7-2020 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. Και κάθε άλλη συναφή με αυτή πράξη της Διοίκησης αποφάσισαν να προσφύγουν οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ιωαννιτών. «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» και «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή». Έχοντας υπόψη τις διαδικασίες που επέλεξε η δημοτική αρχή για να λάβει τις αποφάσεις της για ένα μείζον ζήτημα που απασχόλησε το δήμο μας. Και αφορά την αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων του οδοφωτισμού με νέους τεχνολογίας led.

Η απόφασή αυτή λήφθηκε εξαιτίας του γεγονότος ότι η δημοτική αρχή κινήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα αγνοώντας και παρακάμπτοντας τις αποφάσεις του κυρίαρχου Οργάνου του δήμου μας, του δημοτικού συμβουλίου. Εκμεταλλευόμενη τα «νομοθετήματα Θεοδωρικάκου».

Αναλογιζόμενες τις ευθύνες που μας αναλογούν ως παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ιωαννιτών. Σε σχέση με τη δημοκρατική και συνταγματική λειτουργία του θεσμού της αυτοδιοίκησης, προχωρήσαμε στην ενέργεια αυτή.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων
«Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας
«Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή», Λάζαρος Νάτσης

Πηγή: epirus.news