Πες μας την ΙΔΕΑ σου. Η Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα δημιούργησε μια διαδικτυακή πλατφόρμα επικοινωνίας με τους πολίτες.

Στις μέρες που ζούμε, η πανδημία του covid 19 έχει επιφέρει πολλούς περιορισμούς και απαγορεύσεις στην επικοινωνία.

Οι συνθήκες μας αναγκάζουν να μη βρισκόμαστε από κοντά.

Ωστόσο τα ανοιχτά μέτωπα και η ανάγκη για λύσεις, στο Δήμο Ιωαννιτών δεν εξαφανίστηκαν εν μία νυκτί μαζί με την κίνηση στους δρόμους.

Δυστυχώς, πολλαπλασιάστηκαν και απειλούν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Γι’ αυτό οι προβληματισμοί, οι  επισημάνσεις, οι απόψεις αλλά και οι ιδέες των πολιτών για την ανάπτυξη και την βελτίωση της ποιότητας ζωής μας, όχι μόνο δεν πρέπει να μπουν σε “καραντίνα” και περιορισμό, αλλά αντίθετα πρέπει να βρουν χώρο για να ακουστούν δυνατότερα.

Οι σκόρπιες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν συμβάλλουν σε ένα ουσιαστικό διάλογο, ώστε οι προβληματισμοί και οι απόψεις να  μπορούν να μετουσιωθούν σε υλοποιήσιμες προτάσεις.

Το πείραμα που τολμάμε είναι η πρόκληση της διαδικτυακής επικοινωνίας, η οποία εκ των πραγμάτων έχει μπει στη ζωή μας.

Με την πεποίθησή ότι ο δημιουργικός διάλογος αποτελεί το θεμέλιο λίθο στην οικοδόμηση μιας πιο φιλικής και βιώσιμης  πόλης, πήραμε την πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε ένα διαδικτυακό χώρο – ένα forum, στο οποίο θα φιλοξενούμε τις ιδέες και τις προτάσεις σας.

Το όνομα του εγχειρήματος αυτού είναι «Ι.Δ.Ε.Α» (Ιστοσελίδα Διαλόγου κι Επικοινωνίας Αυτοδιοίκησης) και μπορείτε να το επισκεφτείτε είτε μέσω της ιστοσελίδας της παράταξης www.neagiannena.gr είτε στο https://ideaenotita.discussion.community/.

Η αμφίδρομη επικοινωνία τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε δεν είναι πολυτέλεια αλλά μονόδρομος.

Απευθυνόμαστε προσωπικά με αίσθημα ευθύνης στον καθένα δημότη και τον προσκαλούμε να συμμετέχει σε αυτό το γόνιμο διάλογο.

Πες μας την ΙΔΕΑ σου.

Να δυναμώσουμε τη φωνή σου.

Για να «χτίσουμε» τα Γιάννενα που ποθούμε.

Δηλώσεις

Στο νέο εγχείρημα της παράταξης αναφέρθηκαν την Παρασκευή δύο μέλη της που εργάστηκαν για την υλοποίησή του, η Πόπη Στεφανίδη και ο Πέτρος Μπούγιας.

Η κ. Στεφανίδη τόνισε εισαγωγικά:

«Είμαστε εδώ σήμερα για να σας παρουσιάσουμε το νέο εγχείρημα της Παράταξης «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα», το «ΙΔΕΑ» (Ιστοσελίδα διαλόγου και Επικοινωνίας Αυτοδιοίκησης).

Το IDEA Forun Ioannina είναι μια ιδέα που ξεκίνησε από την ανάγκη να καλυφτεί εν μέρει το κενό επικοινωνίας που υπάρχει λόγω της πανδημίας, καθότι οι κανόνες της καθημερινότητας μας έχουν αλλάξει και δεν επιτρέπονται μαζώξεις, εκδηλώσεις κ.ά.

Ένα ηλεκτρονικό βήμα διαλόγου με τους πολίτες της πόλης καθώς και της ευρύτερης περιοχής.

Ένας νέος πρωτοποριακός τρόπος αμφίδρομης σχέσης με τους δημότες μας, όπου ο καθένας μπορεί να καταθέσει ιδέες και προτάσεις για θέματα του Δήμου μας.

Με την πεποίθηση πάντα, ότι ο δημιουργικός διάλογος, αποτελεί το θεμέλιο λίθο στην οικοδόμηση μιας πιο φιλικής και βιώσιμης πόλης.

Ίσως δεν είναι τέλειο, μπορεί να βρείτε λάθη και παραλήψεις, όμως είναι ένα δυναμικό εργαλείο, που θα δημιουργήσει την υποδομή για ένα γόνιμο διάλογο».

Έκλεισε δε παρουσιάζοντας τις ενότητες που έχουν δημιουργηθεί στο φόρουμ, παραθέτοντας ένα ρητό της αμερικανίδας συγγραφέως και ακτιβίστριας Helen Keller:

«Μόνοι μας μπορούμε να κάνουμε τόσο λίγα. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τόσο πολλά».

Ο κ. Μπούγιας από την πλευρά του τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η μεγαλύτερη παράταξη του Δήμου Ιωαννιτών, η Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα πάντα ήταν, είναι και θα είναι κοντά στους δημότες. Να αφουγκράζεται τους προβληματισμούς, να συνδιαλέγεται, να συνθέτει, να προτείνει και να δίνει λύσεις.

Η πανδημία έχει επιφέρει ραγδαίες αλλαγές στη ζωή μας. Η δια ζώσης επικοινωνία αντικαταστάθηκε με συζητήσεις μέσα από διαδικτυακές πλατφόρμες όπως το skype και το zoom. Πολλοί εργαζόμενοι δεν πάνε στη δουλειά τους και δουλεύουν από το σπίτι με τηλεργασία. Οι μαθητές δεν πάνε σχολείο και εκπαιδεύονται διαδικτυακά με τηλεκπαίδευση. Οι αγορές και τα ψώνια γίνεται με ηλεκτρονικές παραγγελίες και click away. Σε αυτό το περιβάλλον που ζούμε ο αναγκαίος διάλογος των πολιτών για τα προβλήματα της καθημερινότητας, για το παρόν και το μέλλον του Δήμου Ιωαννιτών δεν μπορεί να γίνει με τα δεδομένα που ξέραμε ως τώρα, δηλαδή με κατ ιδίαν συζητήσεις και προσωπική επαφή. Προέκυψε λοιπόν η ανάγκη για μια νέα συνθήκη αμφίδρομης επικοινωνίας στους δύσκολους υγειονομικά καιρούς που διανύουμε και έτσι γεννήθηκε το forum ΙΔΕΑ (Ιστοσελίδα Διαλόγου και Επικοινωνίας Αυτοδιοίκησης).

Οι καιροί απαιτούν συμμετοχή και διεκδίκηση. Ιδέες και όραμα. Διάλογο και σύνθεση. Ρεαλιστικές προτάσεις που να μπορούν να μετουσιωθούν σε έργα. Και ο διάλογος αυτός είναι ανοικτός για όλους. Δεν χωράνε μικροπολιτικές και αποκλεισμοί.

Το φόρουμ αυτό δεν απευθύνεται μόνο στα μέλη της παράταξης ή τους ψηφοφόρους της Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα αλλά σε όλους του ενεργούς πολίτες του Δήμου Ιωαννιτών. Σε όσους θέλουν να καταθέσουν την ΙΔΕΑ τους και την άποψη τους, για το πώς μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο το παρόν και το μέλλον της πόλης.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε το επόμενο χρονικό διάστημα θα απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής σε όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και στους φορείς του τόπου μας προκειμένου να εγγραφούν για να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα επικοινωνίας όπου θα φιλοξενούνται οι απόψεις όλων».

Πηγή: epirus.news