Σε προγράμματα του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» ο Δήμος Ζίτσας για την στήριξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Την περαιτέρω στήριξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων που έχουν πληγεί από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, εξασφάλισε ο Δήμος Ζίτσας με τη συμμετοχή του σε δύο προγράμματα που υλοποιεί το Κοινωφελές Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Ζίτσας με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής αποδέχθηκε δωρεά ύψους 1.796 ευρώ. Καθώς και τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα «Είμαστε Οικογένεια-COVID-19». Οι δύο δράσεις θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται τις προσεχείς ημέρες. Καθώς ο Δήμος προμηθεύτηκε είδη διατροφής τα οποία στη συνέχεια θα διανείμει σε ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

«Είναι μια δύσκολη συγκυρία για όλους μας». Τονίζει ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ζίτσας, Παναγιώτης Μαλισσόβας. Και επισημαίνει, «το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο ενισχύεται σημαντικά με ήδη διατροφής με τις συγκεκριμένες δωρεές. Και ευχαριστούμε γι’ αυτό το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Σε μια εποχή που οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών αυξάνονται, καθώς λόγω της πανδημίας όλο και περισσότεροι συνδημότες μας μένουν χωρίς δουλειά. Τέτοιες ενέργειες και πρωτοβουλίες έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα. Και γι’ αυτό το λόγο καλούμε όλους όσοι έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν με τον τρόπο τους, το δρόμο του Ιδρύματος ενισχύοντας τις κοινωνικές δομές του Δήμου».

Να σημειωθεί πως το συνολικό ποσό που έχει εγκρίνει το Κοινωφελές Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ως δωρεά στους Δήμους της χώρας ανέρχεται στο ποσό του 1.478.300 ευρώ. Στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος ενίσχυσης ευπαθών κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί από τις οικονομικές συνέπειες του νέου κορωναϊού. Με στόχο την άμεση πρόσβαση σε βασικά επισιτιστικά αγαθά μέσω των Κοινωνικών Παντοπωλείων των δήμων της χώρας, και υλοποιείται υπό τον συντονισμό της Κ.ΕΔ.Ε.

Πηγή: epirus.news