Σε εξέλιξη έργα όμβριων 3,3εκ. ευρώ σε Ζωοδόχο και Ελεούσα του Δήμου Ζίτσας

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα αποχέτευσης όμβριων σε Ζωοδόχο και Ελεούσα συνολικού προϋπολογισμού 3,3 εκατ. ευρώ. Που είχαν ενταχθεί με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020». Με την κατασκευή τους, θωρακίζονται από πλημμυρικά φαινόμενα, τόσο ο οικισμός της κοινότητας Ζωοδόχου, όσο και πολεοδομικά τετράγωνα της κοινότητας Ελεούσας. Που μέχρι σήμερα αντιμετωπίζουν προβλήματα από τα λιμνάζοντα όμβρια νερά.

Η συμβασιοποίηση των έργων έγινε στις αρχές Φθινοπώρου. Και οι παρεμβάσεις που εκτελούνται από τους αναδόχους (ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΣ ΑΤΕΕ & ΠΑΠΠΑΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ) είναι οι ακόλουθες:

Στο έργο, «Αποχέτευση όμβριων υδάτων τμήματος οικισμού Τ.Κ. Ζωοδόχου»

με προϋπολογισμό 2.200.000 ευρώ, κατασκευάζεται εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης όμβριων το οποίο θα συνδεθεί με την περιμετρική τάφρο δικτύου όμβριων της ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων μέσω της κατασκευής εξωτερικού δικτύου αποχέτευσης όμβριων. Το συνολικό μήκος του δικτύου είναι 3.610 μ. περίπου.

Στο έργο, «Διευθέτηση όμβριων Δ.Κ. Ελεούσας»

προϋπολογισμού 1.120.000 ευρώ, κατασκευάζεται δίκτυο αποχέτευσης όμβριων συνολικού μήκους 2.440 μ. σε τμήματα του οικισμού της Ελεούσας, και συγκεκριμένα στις οδούς: Γρ. Λαμπράκη, Ναπ. Ζέρβα, Γ. Παπανδρέου, Ηρούς Κωνσταντοπούλου, Μ. Κοτοπούλη, Π. Μελά, Βεργίνας, Άρη Βελουχιώτη, Σουρή, Ευτ. Πρίντζου, 21η Φεβρουαρίου, Φιλίππου, το υπόλοιπο τμήμα της Σ. Σιάπκα καθώς επίσης και τμήματα των οδών 25ης Μαρτίου, 28ης Οκτωβρίου, Σουλίου και Σκουφά.

Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να ζητήσουμε και την κατανόηση των κατοίκων της Ελεούσας και της Ζωοδόχου καθώς λόγω των έργων, μερικές φορές, ίσως δεν είναι εύκολη η πρόσβαση στις κατοικίες τους ή ταλαιπωρούνται από αιφνίδιες διακοπές νερού.

Τέλος να σημειώσουμε πως, στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής Ζίτσας είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή έργων αποχέτευσης όμβριων που θωρακίζουν οριστικά από πλημμυρικά φαινόμενα όλη την επικίνδυνη «λεκάνη», σύμφωνα και με τη σχετική μελέτη του Υπουργείου. Έτσι και ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα όμβριων στη Ζωοδόχο και την Ελεούσα ήδη οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου ετοιμάζουν τις μελέτες για τους οικισμούς των Κοινοτήτων Βουνοπλαγιάς και Μεταμόρφωσης.

Πηγή: epirus.news