Ξεκινούν τα έργα για την επέκταση του Δημαρχείου στην Ελεούσα

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον η υλοποίηση του έργου επέκτασης του κτιρίου του Δημαρχείου στην Ελεούσα μετά και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από το Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας το πρωί της Τρίτης (08/12/2020).

Έτσι ένα εμβληματικό κτίριο που είχε σχεδιαστεί δεκαετίες πριν από τον αρχιτέκτονα Άγγελο Παπαγεωργίου επί δημαρχίας Θωμά Παπαϊωάννου, σύντομα θα πάρει «σάρκα και οστά» και θα αποκτήσει την αρχική του μορφή (διώροφο κτίριο) καλύπτοντας τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των υπηρεσιών του «Καλλικρατικού» Δήμου Ζίτσας.

Η Δημοτική Αρχή Ζίτσας το Φθινόπωρο του 2019 εξασφάλισε τη χρηματοδότηση του εν λόγω έργου, ύψους 800.000 ευρώ, από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» του Υπουργείου Εσωτερικών και με ταχύτατους ρυθμούς οι τεχνικές υπηρεσίες αφού ολοκλήρωσαν την αδειοδότηση προχώρησαν στη συμβασιοποίηση για να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες.

«Η επέκταση του υπάρχοντος κτιρίου του Δημαρχείου κρίνεται επιβεβλημένη και αναγκαία καθώς οι ανάγκες διαρκώς αυξάνονται», ανέφερε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης και πρόσθεσε, «προχωράμε με γοργούς ρυθμούς προκειμένου να έχουμε όσο το δυνατό πιο σύντομα ένα Δημαρχιακό κατάστημα αντάξιο του Δήμου μας. Τα έργα ανάπλασης που υλοποιήσαμε τα τελευταία χρόνια στην περιοχή, η πλατεία Δημαρχείου, οι οδικές παρεμβάσεις και τώρα οι εργασίες επέκτασης του δημαρχιακού καταστήματος αναβαθμίζουν οικιστικά την έδρα του Δήμου που αποκτά τα δικά της τοπόσημα τα οποία θα την καταστήσουν αναγνωρίσιμη στην ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο».

Το έργο που πρόκειται να κατασκευαστεί με τίτλο: «Καθαίρεση στέγης και προσθήκη ορόφου στο Δημαρχιακό κατάστημα της Δ.Κ. Ελεούσας», περιλαμβάνει την προσθήκη ενός ακόμη ορόφου στο υπάρχον κτίριο εξασφαλίζοντας ιδανικές συνθήκες εργασιακού περιβάλλοντος για τους υπαλλήλους και εξαιρετικούς χώρους για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και των πολιτών που θα απευθύνονται στις υπηρεσίες του Δήμου Ζίτσας.

Πηγή: epirus.news