Ο Δήμος τιμά την Ημέρα της Γυναίκας. Με διαφορετικό αλλά ουσιαστικό τρόπο τιμά φέτος ο Δήμος Ιωαννιτών την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας Χριστίνα Κωτσαντή και η εντεταλμένη σύμβουλος Γιάννα Αθανασίου- Μαμακή σε συνέντευξη τύπου την Παρασκευή παρουσίασαν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Η κεντρική διαδικτυακή εκδήλωση-συζήτηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8/3/2021 και ώρα 19.00 και θα μεταδοθεί από το κανάλι του Δήμου με τον ενδεικτικό αλλά και επίκαιρο τίτλο ‘’Οι γυναίκες στην πανδημία, η έμφυλη βία και το ελληνικό #metoo#.

Την εκδήλωση συντονίζει η Δημοσιογράφος της Καθημερινής Ξένια Κουναλάκη ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Ιωαννιτών κα Χριστίνα Κωτσαντή.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν οι:

Νίκος Βιτώρος, Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο
Τζίνα Μοσχολιού , Δημοσιογράφος στα Νέα
Αλέξης Πατέλης, Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού
Βίβιαν Στεργίου, Συγγραφέας, Νομικός

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους ομιλητές για την προθυμία με την οποία ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δήμου.

Τον γενικό συντονισμό των εκδηλώσεων έχει η Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού, Νέας Γενιάς και Ισότητας των δύο φύλων του Δήμου κα Γιαννούλα Αθανασίου –Μαμακή και ο Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Χρήστος Παπαδόπουλος.

«Φέτος και μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία είναι διαφορετικός και ο εορτασμός που έχει ετοιμάσει ο Δήμος.

Με τον ίδιο όμως σκοπό. Να τιμήσει την γυναίκα, να τιμήσει κάθε γυναίκα που μοχθεί, κοπιάζει, εργάζεται και πάντα οραματίζεται», τόνισε η κ. Μαμακή.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Χριστίνα Κωτσαντή παρουσίασε τις υπόλοιπες εκδηλώσεις που θα γίνουν και οι οποίες περιλαμβάνουν:
 • Ένα μουσικό σχήμα του Δημοτικού Ωδείου θα παρουσιάσει ένα μουσικό αφιέρωμα με τίτλο ‘’Μόνο η αγάπη μένει…’’ στηριγμένο στο έργο σημαντικών Ελληνίδων συνθετριών, το οποίο θα μεταδοθεί την ίδια ημέρα από το κανάλι του Δήμου στις 21.00.
 • Παράλληλα συμπολίτισσες μας θα διαβάσουν έργα γυναικών της δικής τους επιλογής από την ελληνική και ξένη λογοτεχνία. Συμμετέχουν οι:
  Ζιάβρα Έλενα, Μουσειολόγος
  Ζούκη Νίκη, Φιλόλογος
  Μήλια Κωνσταντίνα, Εκπαιδευτικός Μουσικής
  Στρατσάνη Μαρία
  Τζιάλλα Τιτίκα, Δημοσιογράφος

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι του Δήμου στις 22.00.

Στη συνέχεια θα παρουσιασθούν βιντεοσκοπημένες μαρτυρίες γυναικών που κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα ‘’Τι σημαίνει για εσάς η Ημέρα της γυναίκας και ποιος είναι ο ρόλος της γυναίκας σήμερα’’.

Πηγή: epirus.news