Σύσκεψη για τη διαχείριση των αδέσποτων, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή του Δημάρχου.

Σύσκεψη με αντικείμενο την διαχείριση των αδέσποτων ζώων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή του Δημάρχου Μωυσή Ελισάφ, εκπροσώπων της Ελληνικής αστυνομίας και της δημοτικής αστυνομίας, του εντεταλμένου συμβούλου Νίκου Τσόλη και υπηρεσιακών παραγόντων.

Στη σύσκεψη έγινε εκτενής συζήτηση γύρω από τον ουσιαστικό έλεγχο που αφορά την πιστή τήρηση των κανόνων της διαβίωσης των δεσποζόμενων ζώων , την εγκατάλειψη ζώων, καθώς επίσης το σοβαρό πρόβλημα που προκύπτει με δηλητηριάσεις σκύλων στην πόλη μας και αποφασίστηκε να ενταθούν οι έλεγχοι προς κάθε κατεύθυνση.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε ιδιοκτήτης κατοικίδιου ζώου υποχρεούται να προβαίνει απαραίτητα στην ηλεκτρονική σήμανση του ζώου του και να προσκομίζει αντίγραφο στον Δήμο, όπως επίσης και στον εμβολιασμό του για την έκδοση βιβλιαρίου υγείας και στην τοποθέτηση σε εμφανές σημείο του περιλαίμιου του ζώου μεταλλικής κονκάρδας. Αυτές οι ενέργειες προβλέπονται από το νόμο και η παραβίαση τους έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή προστίμων .

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου είναι στην διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 2651361165 και 2651361380.

Πηγή: epirus.news