Συνάντηση Περιφερειάρχη και Δημάρχου για το κτίριο της Δομπόλη.

Η αξιοποίηση του κτιρίου του παλιού Πανεπιστημίου στην οδό Δομπόλη αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο της συνάντησης που είχαν την Δευτέρα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Κοινός στόχος Περιφέρειας και Δήμου είναι να αξιοποιηθεί το κτίριο το οποίο εδώ και πολλά χρόνια έχει εγκαταλειφθεί από το κράτος και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην οποία αρχικά είχε παραχωρηθεί.

Σήμερα το πιο σοβαρό θέμα που πρέπει να επιλυθεί σχετίζεται με μία εκ νέου παραχώρηση από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου στο Δήμο Ιωαννιτών γεγονός με το οποίο συμφωνεί και η Περιφέρεια Ηπείρου.

Αυτό έγινε σαφές στη σημερινή συνάντηση ενώ διαπιστώθηκε ότι με ΦΕΚ από το 2001 το κτίριο χαρακτηρίζεται ως κέντρο διοίκησης και παράλληλα ορίζονται οι όροι δόμησης.

«Τον Φεβρουάριο του 2001 ο τότε Υπουργός, μετά από πρόταση του Γενικού Χωροταξικού Συμβουλίου, προχώρησε σε απόφαση με την οποία καθορίζει τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο για ανέγερση κτιρίου διοίκησης. Καθορίζει επίσης και τους όρους δόμησης. Αυτό δίνει άλλες δυνατότητες για την αξιοποίηση. Είναι σημαντικό ότι ξεκαθαρίζει πως πρόκειται για κτίριο διοίκησης. Εμείς συμφωνούμε το κτίριο να αξιοποιηθεί από τον Δήμο στο πλαίσιο που εκείνος σχεδιάζει», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του ανέφερε ότι η συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου σε σοβαρά θέματα είναι υποδειγματική.

«Έχουμε πει επανειλημμένα ότι η συνεργασία όλων των φορέων του τόπου είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να πάμε μπροστά και να ξεπεράσουμε προβλήματα. Η συνεργασία δήμου και περιφέρειας είναι υποδειγματική. Έτσι και στο συγκεκριμένο θέμα μετά από συζητήσεις και με βάση όλα τα δεδομένα ιεραρχούμε τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν. Παρακολουθούμε όλες τις συζητήσεις που γίνονται. Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο παραχώρησης. Δεν είναι εύκολη η παραχώρηση αυτή. Ωστόσο έχοντας ως βασικό άξονα την δημιουργία διοικητικού κέντρου μπορούν να γίνουν κι άλλα πράγματα που θα σηματοδοτούν την ιστορία του κτιρίου. Το βασικό είναι να ολοκληρωθεί η παραχώρηση και σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα», ανέφερε ο Δήμαρχος.

Κατέληξε τονίζοντας ότι η σημερινή αρχή από τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων της έδειξε το ενδιαφέρον της για το συγκεκριμένο ακίνητο και την αξιοποίησή του.

Πηγή: epirus.news