Στο Δημαρχείο η Γενική Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη.

Το πλαίσιο διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ της Γερμανίας και του Δήμου Ιωαννιτών βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα στο Δημαρχείο της πόλης. Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Μωυσής Ελισάφ και η Γενική Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κα Sybilla Bendig.

Ο κα Bendig είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Δήμαρχο για τους τομείς της συνεργασίας Προξενείου – Δήμου. Σε συνέχεια των επαφών του και με τον Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Dr. Ernst Reichel. Ο οποίος πρόσφατα βρέθηκε στους Λιγκιάδες.

Ειδικότερα, ο κ. Ελισάφ ενημέρωσε την Πρόξενο της Γερμανίας για τους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής με έμφαση στους τομείς του πολιτισμού, της οικονομίας, του τουρισμού και της επιστήμης.

Ο Δήμος Ιωαννιτών και το Πνευματικό Κέντρο στοχεύουν σε μια μόνιμη συνεργασία. Με το Ινστιτούτο Goethe και με το Ελληνο-Γερμανικό Ινστιτούτο Νεολαίας.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος στάθηκε στην δραστηριοποίηση κορυφαίων Γερμανικών εταιρειών Τεχνολογίας στα Ιωάννινα. Γεγονός που θα μπορούσε να συμβάλλει στην ανταλλαγή εξειδικευμένου δυναμικού, μεταξύ Γερμανίας και Ιωαννίνων.

Προτεραιότητα αποτελεί και η αύξηση επισκεπτών στην περιοχή μας, όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την Γενική Πρόξενο της Γερμανίας, επί τάπητος τέθηκε η πρόταση για τη δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου στους Λιγκιάδες.

Σκοπός του έργου, είναι η δημιουργία ενός πολιτιστικού κέντρου, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο κτίριο του παλιού δημοτικού σχολείου. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα ώστε σταδιακά το παλιό σχολείο να μετατραπεί σε χώρο μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων, χώρο που θα φιλοξενεί διαδραστικές μαθησιακές και διδακτικές εκθέσεις και εκδηλώσεις για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τις συνέπειές του.

Δήμαρχος και Πρόξενος εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συνεργασία τους μέχρι σήμερα και συμφώνησαν σε σύσφιξη των σχέσεων τους.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ανταλλάχθηκαν αναμνηστικά δώρα, ενώ ακολούθως η κα Bendig μετέβη στην Εβραϊκή Συναγωγή και στους Λιγκιάδες.

Πηγή: epirus.news