Με την συνδρομή ιδιώτη η αποκομιδή.

Η παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών στην αποκομιδή απορριμμάτων εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών, στη τελευταία της συνεδρίαση.

Έτσι ο ιδιώτης που εργάζεται και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος θα συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες και για το επόμενο διάστημα.

Στην Οικονομική Επιτροπή είχε κατατεθεί η Μελέτη και η εισήγηση της Διεύθυνσης Καθαριότητας οι οποίες τεκμηρίωναν την ανάγκη συνδρομής ιδιώτη ώστε να διασφαλίζεται ένα ικανοποιητικό επίπεδο στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Πέρα από τα μέλη της Δημοτικής Αρχής θετική ψήφο έδωσε ο κ. Βασίλης Κοσμάς, εκ μέρους της παράταξης «Ιωάννινα 2023» ενώ καταψήφισε εκ μέρους της «Ενότητας Πολιτών» ο κ. Θωμάς Γιωτίτσας.

Σύμφωνα με την απόφαση ο ιδιώτης να συνεχίσει να εργάζεται για την αποκομιδή χιλίων τόνων το μήνα, για διάστημα δύο μηνών με τον Δήμο να διατηρεί το δικαίωμα παράτασης για άλλους δύο μήνες και για το ήμισυ της ποσότητας.

Σύμφωνα με την απόφαση ο ανάδοχος θα συνεχίσει την αποκομιδή απορριμμάτων στις Δημοτικές Ενότητες Παμβώτιδας και Μπιζανίου όπως και στις Κοινότητες Νεοχωρόπουλου, Μαρμάρων, Εξοχής και τον οικισμό Σταυρακίου της Δημοτικής Ενότητας Ιωαννίνων.

Η Δημοτική Αρχή εκτιμά ότι η ανάγκη συνδρομής ιδιώτη για την αποκομιδή των απορριμμάτων αποτελεί αναγκαιότητα. Κάτι τέτοιο άλλωστε συνέβαινε σταθερά από το 2011 και μέχρι το φθινόπωρο του 2019.

Πηγή: epirus.news