Γιορτάζουμε χωριστά αλλά όχι μόνοι – Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου.

Με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα καλλιτεχνικών και πολιτιστικών δρώμενων που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους υποδέχεται ο Δήμος Ιωαννιτών τις ημέρες των εορτών.

Φέτος συμπράττουν το Πνευματικό Κέντρο, το Δημοτικό Θέατρο και το Δημοτικό Ραδιόφωνο προκειμένου να μεταφέρουν το πνεύμα των Χριστουγέννων σε συνθήκες διαφορετικές από αυτές που γνωρίσαμε τα προηγούμενα χρόνια.

«Λόγω της πανδημίας είμαστε υποχρεωμένοι να γιορτάσουμε με έναν διαφορετικό τρόπο. Ο Δήμος έχει καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων το οποίο θα εκτυλιχθεί διαδικτυακά αλλά και από την συχνότητα του Δημοτικού Ραδιοφώνου. Θέλω να ευχαριστήσω τους προέδρους των νομικών προσώπων και όλους τους καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν και συμμετέχουν» τόνισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, σημειώνοντας πως οι πολιτιστικές δράσεις θα συνεχιστούν με τον ίδιο τρόπο και το επόμενο δίμηνο.

Η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ελένη Ακονίδου τόνισε ότι «φέτος θα γιορτάσουμε χωριστά αλλά όχι μόνοι».

Αυτός είναι και ο σκοπός των εκδηλώσεων που θα μας συντροφεύσουν το διάστημα των γιορτών με την ελπίδα ότι η υγειονομική κρίση θα ξεπεραστεί το επόμενο διάστημα και οι πολιτιστικές δράσεις θα επιστρέψουν στους φυσικούς τους χώρους.

Η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Χριστίνα Κωτσαντή τόνισε ότι η ισχυρή αμφίδρομη σχέση θεάτρου και θεατών δεν μπορεί να μεταφερθεί στο διαδίκτυο.

Το ΔΗΠΕΘΕ ωστόσο έχει αναπροσαρμόσει το πρόγραμμά του και διαδικτυακά θα βρίσκεται δίπλα σε μικρούς και μεγάλους το επόμενο διάστημα.

Δεν παρέλειψε δε να τονίσει ότι ο χώρος του θεάτρου είναι ένας από αυτούς που έχει δεχθεί βαρύ πλήγμα λόγω της πανδημίας καθώς οι συνθήκες δεν επιτρέπουν ουσιαστικά την λειτουργία του.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Νίκος Τσόλης, στη διάρκεια της συνέντευξης τόνισε ότι το πρόγραμμα των επομένων ημερών τροποποιείται και εμπλουτίζεται.

«Σκοπός μας είναι το Δημοτικό Ραδιόφωνο να γίνει μία μεγάλη παρέα για όλους τους συμπολίτες μας» υπογράμμισε ο κ. Τσόλης.

Έτσι τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν θεματικές εκπομπές με αφηγήσεις διηγημάτων και παραμυθιών, παραδοσιακά κάλαντα αλλά και ζωντανές μεταδόσεις από την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων.

Πηγή: epirus.news