Από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Απαντήσεις σε μία σειρά θεμάτων που τέθηκαν από τους επικεφαλείς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης δόθηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ Άρη Μπαρτζώκα έγινε γνωστό ότι εντός των ημερών θα αποσταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο το σχέδιο της σύμβασης για το αποχετευτικό έργο στις περιοχές Σταυρακίου- Νεοχωρόπουλου.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν υφίσταται κίνδυνος απένταξης του έργου.

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι το έργο ενεργειακής αναβάθμισης για το αντλιοστάσιο της Κρύας θα υποβληθεί προς ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος».

Ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος έκανε γνωστό ότι έχει σταλεί το σχέδιο διακήρυξης για το έργο αναβάθμισης των φωτεινών σηματοδοτών έχει σταλεί για έγκριση στην Διαχειριστική Αρχή. Με την έγκρισή του θα προχωρήσει η δημοπράτηση.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και εργοταξίου Αριστείδης Παππάς απάντησε σε θέματα που αφορούσαν τις παιδικές χαρές τονίζοντας ότι σχεδόν σε όλες είναι σε εξέλιξη εργασίες με σκοπό να έχει πιστοποιηθεί το σύνολό τους.

Ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου απάντησε σε θέματα που σχετίζονται με το Κοινωνικό Παντοπωλείο, αναφέροντας ότι καλύπτει σε ετήσια βάση τις ανάγκες 100 οικογενειών. Ήδη οι υπηρεσίες του οργανισμού και δήμου επεξεργάζονται τρόπους για να καλυφθούν ανάγκες και οικογενειών προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται εκτός δομών φιλοξενίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αιβατίδης εκτός δομής Κατσικά θα βρεθούν 200 άτομα στα οποία έχει χορηγήθηκε άσυλο και σε αυτούς συμπληρώνονται άλλοι 100 που διέμεναν σε διαμερίσματα μέσω του προγράμματος «ΗΛΙΟΣ». Για το σύνολο αυτών και προκειμένου να αποφευχθεί μία ανθρωπιστική κρίση ο Δήμος και οι υπηρεσίες του εξετάζουν τρόπους για την στήριξή τους.

Η τοποθέτηση του Δημάρχου

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε διεξοδικά το σώμα, με αφορμή αιτήματα από συμβούλους της αντιπολίτευσης για τα τεκταινόμενα στη «Σχεδία».

Όπως είπε πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα που έχει φτάσει πλέον στη Δικαιοσύνη.

Όταν ανέλαβε η σημερινή Δημοτική Αρχή βρέθηκε αντιμέτωπη με μία οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ του Προέδρου της Σχεδίας και του Επιστημονικού υπευθύνου της δομής. Η σύσταση που έγινε από την Δημοτική Αρχή ήταν να μην γίνουν ριζικές αλλαγές που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ίδια τη Σχεδία καθώς οι καταγγελίες και από τις δύο πλευρές ήταν πολύ σοβαρές.

Σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχεδίας ο Πρόεδρος Στέφανος Τζιμογιάννης έθεσε θέμα απομάκρυνσης του επιστημονικού διευθυντή. Η πρόταση δεν εγκρίθηκε και ο ίδιος την παρέπεμψε στη Γενική Συνέλευση.

Η Γενική Συνέλευση με παρουσία εκπροσώπων όλων των φορέων που μετέχουν έκρινε ότι είναι αναρμόδια για να προχωρήσει σε απόρριψη απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου. Μετά από την εξέλιξη αυτή ο Πρόεδρος της Σχεδίας υπέβαλλε την παραίτησή του.

Ο Δήμος επικοινώνησε με τον αναπληρωτή του καθηγητή Πέτρο Σκαπινάκη να αναλάβει καθήκοντα μέχρι την λήξη της παρούσας θητείας, τον ερχόμενο Μάιο.

Ο κ. Σκαπινάκης αποδέχθηκε αλλά στη συνέχεια ο κ. Τζιμογιάννης ανακάλεσε την παραίτησή του.

Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε απολύτως δίκαιο και ορθό το αίτημα των φοιτητών έκτου έτους της Ιατρικής για εμβολιασμό τους κατά προτεραιότητα και τόνισε ότι το έχει διαβιβάσει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Τέλος το Δημοτικό Συμβούλιο σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις στο άμεσο μέλλον θα συζητήσει διεξοδικά την διαχείριση απορριμμάτων και τη λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης.

Πηγή: epirus.news