Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αρταίων. Μέτρα από τον Δήμο ενόψει της κακοκαιρίας.

Ανοικτό θα είναι από σήμερα Σάββατο 13/2 έως και την Κυριακή 14/2 το κεντρικό ΚΑΠΗ του Δήμου, ως θερμαινόμενος χώρος λόγω της κακοκαιρίας.

Σύσκεψη για τον συντονισμό του έργου για τις επόμενες ημέρες, καθώς προβλέπεται νέο κύμα κακοκαιρίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Άρτας. Αντικείμενο της σύσκεψης, ήταν η καλύτερη προετοιμασία του Δήμου μετά και το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Με αφορμή το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού το Σαββατοκύριακο, τονίστηκε η σημασία της συνεργασίας όλων των υπηρεσιών για την επίλυση των προβλημάτων που τυχόν εμφανιστούν.

Να σημειωθεί ότι η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αρταίων συνεχίζει να βρίσκεται σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων τόσο στα ορεινά του Δήμου Αρταίων, όσο και μέσα στην πόλη.

Οι εργαζόμενοι και τα μηχανήματα του Δήμου Αρταίων, τα οποία είναι εφοδιασμένα με την απαραίτητη ποσότητα άλατος, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα με τον παγετό, οι ιδιώτες με τα μηχανήματά τους που είναι συμβεβλημένα με τον Δήμο, οι πρόεδροι και οι τοπικοί σύμβουλοι των χωριών, η ΔΕΥΑΑ για τυχόν φθορές στα δίκτυα, η ΔΟΑΚ, οι ενεργοί πολίτες, βρίσκονται όλοι σε ετοιμότητα. Ο Δήμος είχε στη διάθεσή του ένα γκρέιντερ, τρία σκαπτικά μηχανήματα (JCB), μια μεγάλη αλατιέρα και δύο μικρές, για την αντιμετώπιση προβλημάτων σε κάθε τοπική κοινότητα, ενώ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως την Πυροσβεστική, την Ελληνική Αστυνομία και την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου.

Έκτακτα μέτρα και για τους αστέγους ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, με θερμαινόμενους χώρους, λαμβάνει ο Δήμος Αρταίων. Ειδικότερα από σήμερα Σάββατό έως και την Κυριακή θα είναι ανοιχτό σε 24ωρη βάση το κτίριο του κεντρικού ΚΑΠΗ του Δήμου στην οδό Σουλίου 18.

Οι πολίτες για οτιδήποτε χρειαστούν, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλεφωνά της πολιτικής προστασίας του Δήμου Αρταίων: 6972247001,6977722076 και για έκτακτα περαστικά στο τηλέφωνο του Γραφείου Δημότη:6988226938.

Μέτρα για τα φιλοξενούμενα ζώα του καταφυγίου του Δήμου Αρταίων.

Επιπλέον ο Δήμος μερίμνησε και για ακόμη μία φορά και πιστός στην αγάπη και την φροντίδα για τα αδέσποτα ζώα που φιλοξενούνται στο Δημοτικό καταφύγιο να προμηθευτεί σανό και τσουβάλια τα οποία ήδη τοποθετήθηκαν από υπαλλήλους του καταφυγίου μέσα στους οικίσκους διαμονής των ζώων.

Οι ποσότητες του σανού θα ανανεώνεται για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσουν οι χαμηλές θερμοκρασίες προκειμένου να εξασφαλιστούν οι κατά δυνατό καλύτερες συνθήκες ευζωίας των φιλοξενούμενων ζώων.

Ταυτόχρονα η Διεύθυνση Ανάπτυξη Δήμου έχει συγκεντρώσει και συνεχίζει να συγκεντρώνει κουβέρτες στα γραφεία της αρμόδιας υπηρεσίας, για την εξασφάλιση της απαραίτητης θερμοκρασίας των φιλοξενούμενων ζώων του καταφυγίου.

Πηγή: epirus.news